#Attribution1 { height:0px; visibility:hidden; display:none }

20 Temmuz 2014

Çocuğumuzla Kaliteli 1 Saat,Fazlası Değil


Anneyseniz hele bir de çalışıyorsanız,vicdanınızla bitmek tükenmek bilmeyen savaşınız var demektir.Gerçekten yapmak istediğiniz şeylerle yapıyor olduklarınız arasında sıkışıp kalırsınız.3,5 yıldan sonra,ben artık tüm bunların beynimizin bir oyunu olduğunu düşünüyorum...


Nasıl ki evlendiğimizde bir kişi olmuyorsak (her ne kadar tencere kapak,elmanın iki yarısı gibi kalıplar etrafımızda uçuşuyor olsa da),çocuğumuz olduğunda da onunla 'bir' olamayız.Bizler ayrı 'bir'eyleriz,bunu gerçek anlamıyla özümseyerek anlamamız gerekiyor.


Önemli olan çocuğumuzla tüm gün aynı yerde bulunmamız değil,kafamız farklı yerdeyken vücudumuz aynı yerde olsa neye yarar?Çocuğumuz için faydalı olmuş olur muyuz ,hayatında farklılık/farkındalık yaratmış olur muyuz gerçekten?Hayır.Öyleyse...

Denedim formüle ettim,artık netim.


17 Temmuz 2014

Özgürlük Göklerde!!-Tandem Atlayış



Bu günlerde kafamı kurcalayan mevzular var.Gerçekten yaşıyor muyum,yaşarken eğleniyor muyum,hayattan zevk alıyor muyum,daha iyisi için nasıl yaşayabilirim,neler yapabilirim?

Hal böyle olunca da yaşadığımı hissettiren,iyi ki yapmışım dediğim etkinlikleri bloga eklemeye karar verdim.

2012 yılı öyle stresli geçmişti ki yerimde durmakta zorluk çekiyordum,tam da o anlarda ne yapabilirim,ne yapabilirim diye düşünürken,seevgili kuzimin tandem atlayış yapmak için rezervasyon yaptırdıını öğrendim, ve  kendimi tandem atlayışı araştırırken buldum.

2013 Temmuz ayı için Efes Atlayış Merkezinden ön rezervasyon yaptırdım,ve işte o gün geldi çattı.İzmir'e gidip 2 gün havanın atlayışa uygun olmasını bekledikten sonra telefonum çaldı,telefonun ucundaki ses,'Hadi gelin bugün uygun' diyordu.Birden heyecanlandım,arabaya atladık,İzmir'e 40,Selçuk'a 5 dakika mesafedeki merkeze ulaşıncaya kadar içim kıpır kıpırdı.

9 Temmuz 2014

SON ZAMANLARDA İZLEDİĞİM EN KEYİFLİ FİLM- BLENDED


Drew Barrymore’u sevmeyeniniz var mı? Ya da Adem Sandler’ı?Daha önce ‘ilk 50 Öpücük’ filminde izlediğim ve çok keyif aldığım bu ikilinin yeni filmi gösterime girince hemen gözüm kaydı,üstüne bir de etrafımdan duyduğum,mutlaka gitmelisin,koptuk,çok keyifli bir film gibi yorumlar eklenince soluğu Hillside Cinemaximum’da aldım.




Cumartesi günü oğlumu bırakıp koşa koşa akşam matinesine filme gittim ve repliklerde 'Çocuklar %99 herşeyden önce gelir' diye tekrarlandığında harakiri yapmak istedim.




Neyseeee olur böyle şeyler diyerek devam ediyorum.



8 Temmuz 2014

YANIBAŞIMIZDAKİ HUZUR BÜYÜKADA



Geçenlerde iş stresi,hayat,ev,çocuk denkleminden bunalmışlığın etkisi ile birkaç günlük kaçamak için gidecek yerler aramaya başladım.Rotamız İzmir semalarından, Mersin’e .. oradan da daha yakın ve zahmetsiz olduğu için Büyükada’ya kaydı.İyi ki de kaymış!!

7 Temmuz 2014

MSA BBQ Etkinliği

Bugün günlerden Babalar Günü!!

 

Biricik kocam ,hala çiçeği burnunda baba olan eşimle Şef Hakan liderliğinde MSA BBQ etkinliğine katıldık.4 saat sürecek olan etkinliğe yarım saat rötarla hızlı bir giriş yaptık.

Evde haftada 3 gün BBQ yapan ,etleri sürekli farklı marine teknikleri ile deneyen Cem için bulunmaz fırsat niteliğinde olan benim içinse aşçıya yamaklık,aman elim kirlenmesin,pişse de yesek,sen dur kocacığım ben yıkarım :))) kıvamında geçen bir etkinlik oldu.