#Attribution1 { height:0px; visibility:hidden; display:none }

15 Ekim 2014

Evlilik Üzerine



 
Konu hakkında uzman sayılmam ama 8 yıldır evliyim.Eeeee artık kısmi bir kıdem durumum mevcut o zaman evlilik üzerine bir yazı yazabilirim.

Nedir arkadaş bu evlilik?İçeride olanların hep bi çıkma çabaları olan,dışarıdakilerin de bir umut bir acele girmeye çalıştıkları sarmal(!)

Daha iyi anlamak için kelimenin köküne inmek şart-> Ev-li-lik

1)Ev:Anlıyoruz ki,ilk şart ortada bir ev var ve birlikte yaşamak şart.'E zaten aynı evde yaşamaya başlayınca sıkıntı başlamıyor muydu,ayrı evlerde yaşasak ya???'Neyse,devam edelim.
2)Ev-li:Demek ki mümkünse oturulan evin tapusu alınacak,o tapu alınmak için bi dünya borcun altına girilecek,sinir stres artacak ,e ne de olsa artık mecazen evlendik fiilen de evlenmek,ev sahibi olmak şart, siz 'yok biz böyle mutluyuz' deseniz bile etraftakiler rahat bırakmaz o ev alınıncaya kadar başınızın etini yer,iyisi mi koyverin gitsin.
3)Ev-li-lik:Asıl durum bu son ek'de.İşte bu son ekle beraber çiftler dünyayı birbirine zindan etmeye başlar,sahiplik duygusu hat safhaya çıkar,daha da kötüsü bunu 'hak'gibi görürler ve düşünceler başlar...




Hatun tarafında;



-Kocam değil mi beni nasıl aramaz,herkesin kocası pervane..
-Yine arkadaşlarıyla beraber beni unuttu
-Artık beni sevmiyor eminim kesin başka biri var..cümleleri kulakta yankılanırken



 
Erkek tarafında ;
 


 Bizim hatun da amma geziyor ya..
 Yemek bile yapmaz oldu
 Artık benimle hiç ilgilenmiyor
 Herşeye karışıyor,bir arkadaşımla bile görüşemez oldum...lardan başka birşey duyulmaz olur.

 PS: Eğer bu seviyeye ulaştıysanız, sakin olun,derin derinnnn bir nefes alın,alın alın alın,beyne oksijen gitsin.


 
 
Evliliğin bir kuralı yoktur,en azından her evlilik için bir kural yoktur.Fatma'nın kocası her dakika arar seninki aramaz, romantikdir seninki değil, yada Mehmet'in karısı tam bir ev kuşudur,seninki gezgin.
 
ÖNCELİĞİN NE???
 
      Yemek yemek mi?E o zaman bir restauranta ,kafeye gitseydin be adam daha kolay olmaz mıydı?Ya da bir oyuncak/kedi/köpek alsaydın ya hatun sarılır uyurdun,ne diye evlendin?
 
 
 
 

Aynı adamdan/kadından hem en iyi arkadaş,hem çocuğuna muhteşem baba/anne,hem müthiş bir partner,hem ev geçiminden/ev işlerinden sorumlu kişi olmasını bekleyemezsin,bunun için arıza çıkartamazsın ne bu yoksa sen SUPERMAN'le mi evlendin?Herkesin bir limiti var,kimse birbirini zorlamasın..
 
 
 
Sarmalları bizler yaratıyoruz aslında,aynı eve girince kelimenin tam anlamıyla birbirimize sarmaya başlıyoruz taki biri pes edene kadar.Pes edince ne oluyor peki??İşte o adam/kadın artık aşık olduğumuz insan olmuyor,değişiyor.
 

 
 
 
   Evlilik fiilen yanyana uyumak demek değil,          
Gerçekten aynı yastığa baş koymak,çabalamak,      
Hayatı paylaşmak.    
Düşmesini,pes etmesini beklememek
Olduğu gibi kabul etmek,değiştirmemek   
Öff püff demeden birşeyleri yapmak,inişlere çıkışlara hazır olmak ama en güzeli de en kötü günde bile beraber olmak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5 yorum:

  1. Evlilik zor ama doğru insanla olunca daha kolay :) Ben ikisini de yaşadım. Kesinlikle mantıklı insanlarla evlenmek gerekiyor. Yoksa ciddi problem.. Tespitlerin çok doğru Nidacığım..Biri sinirlenirse diğeri susmayı bilmeli ..

    YanıtlaSil
  2. 8 yılda birseyler ogrenmisim demek ki ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne istediğini bilmeli insan, partnerinin isteği ile örtüşmüyorsa çok da zorlamamalı sınırları... ne de olsa kimse değişmiyor, sarmallardan çıkıp herkes özüne dönüyor..

      Sil
  3. Cok begendim yazini, paylasim icin tesekkurler ;)

    YanıtlaSil