Bugün günlerden Babalar Günü!!
Biricik kocam ,hala çiçeği burnunda baba olan eşimle Şef Hakan liderliğinde MSA BBQ etkinliğine katıldık.4 saat sürecek olan etkinliğe yarım saat rötarla hızlı bir giriş yaptık.
Evde haftada 3 gün BBQ yapan ,etleri sürekli farklı marine teknikleri ile deneyen Cem için bulunmaz fırsat niteliğinde olan benim içinse aşçıya yamaklık,aman elim kirlenmesin,pişse de yesek,sen dur kocacığım ben yıkarım :))) kıvamında geçen bir etkinlik oldu.
- Lime ve worcestershire marineli dana antrikot, soya soslu ve sirkeli ızgara sebzeler ile
- Hidistan cevizi sütü ve köri marineli ızgara kuzu pirzola, sarımsaklı ızgara baget ekmekler ile
- Izgara acı tavuk kanatları, ev yapımı bbq sos ile
- Sucuk ekmek, ciabatta, köz patlıcan sos ve yeşillik ile
ve tabii hepsini pişirdik
Tarifini vermeden geçemeyeceğim , tavuk kanatlar için hazırladığımız sos açık ara hepimizin favorisi oldu.Evde denemenizi şiddetle tavsiye ederim.Biz aynı sosu et için de kullanmayı düşünüyoruz.Denersek yazarım.
PS:Bunları biliyor muydunuz?
Kuzu etinin
kokusundan hoşlanmayanlar için ipucu: Hindistan cevizi sütü kullanın hele de
beraberinde lemon grass kullanırsanız bu kokudan eser kalmayacak. Kullanılabilecek
diğer koku alıcı da kabuki tarçın. Etle arası çok da iyi olmayan biri olarak
öğrenince çok mutlu oldum.
Hindistan
cevizi sütü Migros’ta,lemon grass Makro’dan alınabilir.
Marine için
yağ kullanıyorsanız oran 1/2 , sirke kullanıyorsanız 1/5 oranını geçmesin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder