#Attribution1 { height:0px; visibility:hidden; display:none }

28 Ekim 2014

Grinin Elli Tonu Fenomeni

Anastasia Steele ve Christian Grey'in yaşadıklarını anlatan kimi eleştirmenler tarafından sığı damgası yiyen ve 'mommy porn' olarak yorumlanan roman 100 milyon kopya satınca filmini çekmek için kollların sıvanması çok da gecikmedi.

Romanda esaret,hakimiyet ve itaatkarlık kavramlarını biz okuyuculara sunan L.James,hayal dünyasının kapılarını bizlere açtı.Hem de öyle bir açtı ki okuyanlar üzerinde derin izler bıraktı.








Michigan Eyalet Üniversitesi'nde uzmanların yaptığı bir araştırmaya göre (18-24 yaş arasındaki 650 kadınla çalışılmış) serinin ilk romanını okuyanların, kendilerine bağıran veya hakaret eden partnerlere sahip olma ihtimali okumayanlardan yüzde 25 daha fazla. Serinin tamamını okuyanların aşırı içki içme olasılığı, okumayanlara göre yüzde 65; hayatları boyunca 5 veya daha fazla partnerle birlikte olma ihtimalleri ise yüzde 63 oranında daha fazla olduğu ortaya çıkmış.



 
 
Filmin baş rol oyuncuları Christian Grey'i canlandıracak olan Jamie Dornan ve Anastasia Steele'i canlandıracak olan Dakota'yı gördüğümde tam bir hayal kırıklığına uğradım.Hayalimdeki Christian Grey daha bakır tonlarda saçı olan daha çekici bir erkek ve Anastasia da daha çelimsiz,ince daha seksi bir hatundu.





Birkaç gün önce çıkan haberlerde çiftin kimyasının tutmaması nedeniyle bazı sahnelerin yeteri kadar seksi olmadığı düşünüldüğünü ve yeniden çekildiğini öğrendik.Vuuuuu....Tabi tüm bunlar sadece filme olan ilgiyi biraz daha arttırmak ve 'Yok artık daha da mı seksi olacakmış!' düşüncelerini beynimize yerleştirmek için olabilir.Herneyse..Zaten okuyan herkesin kafasında kendi çektiği sahneleri var desek yanlış olmaz herhalde :))


Dornan'ın daha önce çektiği filmlerde seks sahneleri çekmiş olduğu,modellik kariyeri boyunca da çıplak pozlar verdiği düşünülürse belki de filmi izledikten sonra 'Karaktere 'Cuk' diye oturmuş' diyeceğiz,kim billir..

Sizi bilmem ama ben 13 Şubat'ta filmi izlemek için sabırsızlanıyorum :)


Sevgiler,



2 yorum:

  1. kitap ve yayına dair araştırmalar ancak bu kadar güzel özetlenebilirdi! ellerine sağlık. çok acımasızca eleştiriler olsa da, içimizde bir yerlere dokunan ve ilişkimizi sorgulatan bir kitaptı. Çıklınca gelen fantezilerin hayatı yumuşak dokunuşlarla renklendirebileceğine ve en inanılmaz farklılıkları insan olarak sindirip hayata katabileceğimize ilişkin anlatımı eşsizdi! Ancak her roman gibi kitabı okumanın, filmini izlemekten daha etkili olacağından eminim. Okurken kafamızda yarattımız senaryoları perdede görememek hayal kırıklığı yaratacaktır şüphesiz.

    YanıtlaSil
  2. Çok özür dilerim ama hiç beğenmediğim bir tarz.. Hediye gelen kitabı anca 6 sayfasına kadar dayanabildim .. Hiç bana göre değildi::(

    YanıtlaSil